ISO 27001: Informatiebeveiliging

iso-27001De aanpak van cybercrime en het creëren van cyber security begint met een planmatige en systematische informatiebeveiliging.

De norm NEN-ISO/IEC 27001 ‘Managementsystemen voor informatiebeveiliging – Eisen’ een kader met de eisen voor het implementeren, onderhouden en verbeteren van beveiligingsmaatregelen die zijn aangepast aan de behoeften van afzonderlijke organisaties. Ook bevat de managementsysteemnorm voor informatiebeveiliging de voorschriften voor de beoordeling en behandeling van veiligheidsrisico’s. De voorschriften zijn generiek en gelden voor elk type organisatie.

NEN heeft een webtool ISO 27001 ontwikkeld, waarmee een platform voor registratie en sturing wordt gecreëerd. Het vereenvoudigt het aanpassen en wijzigingen van uw huidig managementsysteem. U ziet in één oogopslag wat de verschillen zijn tussen de oude en actuele norm. Om de webtool in uw organisatie te gebruiken kunt u, als beheerder, een status geven aan een eis in de norm, rollen toekennen aan medewerkers binnen de organisatie en online notities maken. De openstaande acties kunt u gemakkelijk exporteren. Zo is de webtool een praktische hulp bij de transitie en implementatie. Ervaar zelf het gemak en vraag een proefabonnement aan.